Biludlejning i Malaga og Andalusien

Biludlejning i Malaga og Andalusien

Malaga er en havneby i Andalusien, og byen ligger på det populære og solrige Costa del Sol. Byen har lidt mere end en ½ million indbyggere og er Spaniens sjette største by. I Malaga får du både total afslapning og badeferie samt pulserende byliv – spanierne og turisterne her er glade for at feste. Herudover får du også masser af historie og kultur, Malaga har nemlig en stærk kulturel arv.

Flyv ned til solen og udforsk Malaga

Solrige og skønne Malaga besøges hvert år af rigtig mange turister og deriblandt mange danskere. Klimaet gør byen til en af Spaniens største turistdestinationer, og selvfølgelig kan du også mæske dig i masser af ualmindelig god spansk mad og vin. Finder du en flybillet til et direkte fly, så tager det kun 3,5 time, både fra Billund og Kastrup Lufthavn. Norwegian og Ryanair er de to selskaber, som hyppigst flyver.

  • Direkte fly fra Billund og Kastrup

Når du lander i Malaga Lufthavn, har du masser af muligheder for at leje en bil. Der er både store internationale biludlejningsfirmaer og mindre lokale af slagsen. I lufthavnen finder du både Hertz, Sixt,Spanien biludlejning.dk og MalagaCar. Når du når frem til skønne Malaga, kan du se, at floderne Guadalmedine og Guadalhorce deler byen i to. Den gamle bykerne ligger på den venstre bred med de fleste seværdigheder.

Den vestlige del huser hovedbanegården og flere indkøbscentre. Som mange ved er Malaga kendt af en helt særlig grund; Picasso er født her. Det ville være en skam, hvis du ikke tog bare et par timer til at udforske det berømte Picasso Museum. Museet tager dig på en rejse gennem Picassos liv, med over 200 af hans værker, og i glimt kan du opleve, hvorfor han blev så berømt.

  • Billeje i lufthavnen
  • Picassos liv

Spansk mad og markeder

Hvis der er noget bedre end spanske køkkener, så er det de lokale spanske madmarkeder. Malaga har et af Spaniens flotteste af slagsen, nemlig Ataranazas markedet, som fyldt med et kæmpe udvalg af frugt, grøntsager, ost, fisk og kød. Bygningen, som markedet ligger sted i, er også en seværdighed i sig selv, det er nemlig et fantastisk eksempel på moderne arkitektur helt tilbage til det nittende-århundrede.

El Chorro og kongens gamle gangbro

Kan du holde hovedet koldt på en smal gangbro langt over den flade jord, på en stejl bjergside i El Chorro? Så skal du helt klart udforske The King’s Pathway, som plejede at give kongens arbejdere adgang til Malagas vandkraftsplantage igennem størstedelen af det tyvende århundrede. Det skal dog siges, at den blev lukket i år 2000, på grund af for mange dødsfald i forsøg på at krydse den.

Granada og botanisk have

Granada er en af Spaniens mest besøgte byer, grundet at der her findes et af landets mest berømte monumenter, Alhambra. Det er et kæmpe palads, men første gang man ser det, kan det let forveksles med en lille by. Paladset blev bygget helt tilbage i 1200 og var Nasridernes fæstning. Dette vidunder og dens flotte omgivende natur, finder du blot halvanden-times kørsel fra Malaga.

Kan du forestille dig tusindevis af forskellige eksotiske planter fra hele verden? Sådan et vidunder findes blot et kvarters kørsel i bil, uden for Malaga centrum. Denne botaniske have, Jardin Botanico, stammer helt tilbage fra 1855, hvor et ægtepar købte grunden. Siden da har forskellige spanske rigmænd overtaget og tilføjet alverdens plantearter til havens kollektion. I dag er den ejet af selve byen Malaga.

Grotter og mystiske befæstninger

Har du lejet en bil så skal du helt klart tage på en tur til Nerja Caves, en samling af drypstenshuler, som ligger omkring 50 minutter øst for Malaga. I alt strækker grotterne sig næsten 5 km og er fyldt med de flotteste stenvægge. Grotterne er vel vedligeholdt, og med den lange belyste gangbro, som fører dig hele vejen til enden, kan det kun blive en afslappende og vidunderlig tur.

Bylivet i Malaga kan til tider være hektisk og overvældende, men midt i det hele befinder sig en oldgammel fæstning, Alcazaba. De mange snoede stier, rislende fontæner og elegante haver, gør stedet til en hel labyrint. Den gamle borg er mere end 1000 år gammel og blev for lang tid siden brugt som forsvar mod piraterne, og med udsigt over hele byen og havet kan man sagtens forstå hvorfor.

Castillo de Gibralfaro og Gibraltar

Hvis du nu allerede er interesseret i Alcazaba, så kan du lige ved siden af udforske endnu et af Malagas monumenter, nemlig borgen Castillo de Gibralfaro. Den blev bygget i 1400-tallet og fungerede som beskyttelse af Alcazaba og husede de fleste af byens soldater. Når du besøger stedet, kan du få en guidet tur rundt i hele fæstningen og høre om alle de mange fortidshistorier.

Har du en dag tilovers, kan det anbefales at tage en heldagstur til byen Gibraltar, 2-timers kørsel fra Malaga. Byen ligger med smukke naturomgivelser, og på Main Street er der fyldt med de fedeste shopping-muligheder. Ved byen ligger den berømte Rock of Gibraltar, som er en kæmpe klippe, der ligger lige ved selve byen. Hvis du tager turen hele vejen til toppen, bliver du belønnet med den flotteste udsigt.

Fordums tids tyrefægtning

Har du altid drømt om at vifte med et rødt flag, imens en rasende tyr kommer buldrende imod dig? Så har du nu chancen for, i hvert fald, at vifte et rødt flag inde i La Malagueta Bullring, forhåbentlig uden en tyr. Det ligner et kæmpe rundt fodboldstadion, men plejede i stedet at huse helt op til 14.000 tilskuere, der nød at se modige spaniere tage kampen op imod en tyr.

Malaga venter på dig

Malaga er en spansk perle med alt, hvad hjertet om muligt kan begære. Vil du på længere ture, evt. med overnatninger, ligger Sevilla ikke så langt nordpå. Portugals ligeså skønne sydlige kyststrækning ligger også kun 4-5 timers kørsel fra Malaga. Her finder du brede strande, klipper, små bugte og små øer. Så det er bare om at pakke kufferten, solbrillerne og solcremen og komme afsted og nyde den spanske afslappede atmosfære.