Derfor er billeje i Venedig en god ide

Derfor er billeje i Venedig en god ide

  • Billeje giver mulighed for at besøge vingårde
  • Billeje giver mulighed for at komme ud til mindre landsbyer
  • Billeje giver en større fleksibilitet på ferien
  • Med billeje slipper du for at skulle køre bilen fra Danmark til Italien

Hvis turen går til Venedig, er det ikke sikkert, at du i første omgang har tænkt dig at leje en bil. Du får jo ikke brug for den i selve Venedig by. Byen ligger på en række øer, og det er derfor kun muligt at komme rundt med båd eller at gå over de mange broer, der forbinder øerne. Du vil derfor være nødt til at parkere bilen udenfor byen alligevel.

Men hvis du gerne vil udforske andre dele af det nordlige Italien, giver det rigtig god mening for dig, at du har en bil til rådighed. Med den kan du komme til en række destinationer, som det ellers ville være svært for dig at nå ud til, hvis du ikke havde en bil. Det kunne for eksempel være nogle af de mange hyggelige små landsbyer og vingårde, der ligger i området.

Her kan du leje bil i Venedig

Når du rejser til Venedig, er det klart nemmeste for dig, at du lejer din bil med afhentning i lufthavnen Marco Polo, der ligger i nærheden af Venedig. Dermed har du den fra starten af ferien, hvilket giver dig den ultimative frihed. Der er mange biludlejningsfirmaer, som du kan benytte dig af i lufthavnen. Det er blandt andet store internationale firmaer som Avis og Europcar.

Du kan dog også vælge at reservere en bil inde i selve Venedig by. Der er nemlig nogle af udlejningsfirmaerne, der har kontorer derinde. Dermed kan du på stedet finde frem til, hvilken form for bil du gerne vil have. Du kan dog ikke hente bilen inde i byen. Det skal du stadig gøre ovre på fastlandet. Derfor er det stadig en nemmere løsning, at du henter den i lufthavnen.

Muligheder for sightseeing med bil i nærheden af Venedig

De spændende byer i det nordlige Italien ligger tæt, og det er derfor nemt for dig at komme rundt til dem, når du har en lejebil. Du kan spare meget tid på ikke at skulle stresse rundt for at nå toge og busser – og så er den italienske trafik jo en oplevelse i sig selv. Nogle af de byer og områder, som du nemt kan besøge fra Venedig med en bil, er:

  • Cinque Terre
  • Firenze
  • Milano
  • Elba

Besøg nogle af Toscanas mange vingårde

Toscana er kendt i hele verden for sine gode vine. Det er derfor oplagt, at du besøger en af de mange vingårde i området, når du har lejet en bil. Der vil altid være lidt forskel på, hvordan vinen smager – også selvom gårdene ligger lige ved siden af hinanden. Derfor er det sjovt, at du besøger flere gårde, så du kan sammenligne de forskellige vines smag.

Gode råd til at besøge Cinque Terre med bil

Området Cinque Terre er blevet et af de mest populære områder i Italien. Det består af fem landsbyer, der klamrer sig til klippesiderne ud til havet. De består af smukke farverige huse, der gør besøget meget charmerende i sig selv. Fordi der ikke er så langt mellem byerne, er det en god ide, at du finder et sted at parkere i en af byerne, og at du så går mellem dem.

Tag lejebilen med til Elba

Når du trænger til afslapning, er det en god ide for dig, at du tager bilen med færgen ud til den hyggelig ø Elba. Den ligger 10 kilometer fra kysten og er kendt for sine lækre strande og hyggelige byer. Der er altid noget helt særligt ved at være på en ø, og når du virkelig vil slappe af, er det derfor det oplagte sted for dig at tage hen.

Muligheder for at parkere ved Venedig

Du kan ikke køre din lejebil ind i selve Venedig. Når du besøger byen, er det derfor vigtigt, at du sørger for at finde et sted at parkere den. Der ligger et par parkeringspladser omkring togstationen i Venedig, så du kan køre i bil helt over til øen. Derudover er det også muligt for dig at parkere på fastlandet og så tage toget over til Venedig.